Торта „Подкова“
Добави към моето меню
Торта „Подкова“
Рецепта споделена от Мария Георгиева
Продукти:
За блатовете 3 на брой с диаметър 26см. по
3 яйца,
9 с.л. брашно
9 с.л. захар.
Сиропираме ги с подсладено мляко.
За крема:
1 и ½ ч.ч течна млечна сметана
3 с.л. захар
1 пакетче крем “Оле” ванилия без варене
1 пакетче крема сирене, 125 г
1 ч.ч. пудра захар
1 пакетче желатин- д-р. Йоткер
Начин на приготвяне:
• За блатовете разбиваме жълтъците със захарта,брашното и след това добавяме предварително разбитите на сняг белтъци.
• След изпичане изрязваме в желаната форма.
• Разтваряме желатина в студена вода и оставяме да набъбне. Разбиваме течната сметана със захарта.Отделно разбиваме крема “Оле” според указанието на опаковката, а в трета купа – крема сиренето и пудрата захар.
• Смесваме всички кремове, накрая добавяме разтворения на водна баня желатин. Оставяме в хладилник да се стегне.
• Отгоре тортата се измазва с 1 ч.ч. течна сметана разбита с 1/2 ч.ч. пудра захар.
• Розите са от бонбони marshmallows 150 г.и 300 г. пудра захар.Бонбоните се слагат в съд предварително намазан с масло или маргарин и няколко капки вода за около 1 мин. в микровълнова печка,като от време на време се разбъркват.Така разтопените бонбони се изсипват в купа с пресятата пудра захар меси се докато стане твърдо тесто.Разточва се на много тънък лист ,като непрекъснато се поръсва с пудра захар,за да не лепне.Оцветява се със сладкарски бои.