Последни Рецепти
Последни Статии

Торта „Подкова“

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта „Подкова“
Рецепта споделена от Мария Георгиева

torta podkova 1

Продукти:
За блатовете
3 на брой с диаметър 26см. по
3 яйца,
9 с.л. брашно
9 с.л. захар.
Сиропираме ги с подсладено мляко.

За крема:
1 и ½ ч.ч течна млечна сметана
3 с.л. захар
1 пакетче крем “Оле” ванилия без варене
1 пакетче крема сирене, 125 г
1 ч.ч. пудра захар
1 пакетче желатин- д-р. Йоткер

torta podkova 2

Начин на приготвяне:
• За блатовете разбиваме жълтъците със захарта,брашното и след това добавяме предварително разбитите на сняг белтъци.
• След изпичане изрязваме в желаната форма.
• Разтваряме желатина в студена вода и оставяме да набъбне. Разбиваме течната сметана със захарта.Отделно разбиваме крема “Оле” според указанието на опаковката, а в трета купа – крема сиренето и пудрата захар.
• Смесваме всички кремове, накрая добавяме разтворения на водна баня желатин. Оставяме в хладилник да се стегне.
• Отгоре тортата се измазва с 1 ч.ч. течна сметана разбита с 1/2 ч.ч. пудра захар.
• Розите са от бонбони marshmallows 150 г.и 300 г. пудра захар.Бонбоните се слагат в съд предварително намазан с масло или маргарин и няколко капки вода за около 1 мин. в микровълнова печка,като от време на време се разбъркват.Така разтопените бонбони се изсипват в купа с пресятата пудра захар меси се докато стане твърдо тесто.Разточва се на много тънък лист ,като непрекъснато се поръсва с пудра захар,за да не лепне.Оцветява се със сладкарски бои.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории