Последни Рецепти
Последни Статии

Кога е полезно да се гладува

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Кога е полезно да се гладува
Какво е лечебен глад
Гладолечението е известно от древността. Хипократ признавал гладуването за най-доброто средство на организма да се освободи от ненужните и отровни вещества. Авицена препоръчвал по 3 до 5 дни въздържание от храна по време на боледуване.
Здравословното гладуване може да излекува хипертония, епилепсия, психични заболявания, безсъние, сърдечни болести, диабет, артрит, астма, камъни в жлъчния мехур, кариес, проблеми с венците.
Най-ефикасно гладуването се оказва за храносмилателната система – колити, гастрити, язви и т.н., при които наистина е доказан положителен ефект.
Резултати от скорошно изследване по темата показват, че
Да се гладува веднъж в месеца за здрави хора е полезно

gladolechenie

Този лек стрес благоприятно влияе на организма и позволява да се нормализира работата му. Организмът постоянно е зает с храносмилане, това е непрекъснат процес и понякога му е необходима почивка. Затова този стрес се разглежда като положителен фактор, като почивка за храносмилателната система.
В рамките на изследването е доказано, че ако
Гладуваме веднъж в месеца
Например на първо число или първи понеделник за месеца позволява да се намали риска от някои здравословни проблеми. Така риск от развитие на заболяване на сърцето или кръвоносната система може да се намали с 40%. В някои случаи може да се намалят и пристъпи от астма.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории