Лидл – нови стандарти при колбасите
Добави към моето меню
ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ВЪВЕЖДА НОВИ СТАНДАРТИ ПРИ КОЛБАСИТЕ
Веригата е първата в страната, която пуска колбаси само с ръчно отделено месо
Лидл България въвежда още по-високи стандарти за качеството на колбасите собствена марка, които предлага. Всички колбаси от марките Pikok, Baroni и Dulano, както и от продуктовата линия „Родна стряха“, вече се произвеждат без влагането на механично отделено месо, което води до намаляване използването на подобрители и сгъстители. Категоричен ефект от това е подобреното качество и вкус.
Веригата разширява и серията Clean Label, която включва месни продукти по изцяло чиста рецепта, без изкуствени добавки – абсолютна иновация за българския пазар.
„Една от нашите цели е непрекъснато да разширяваме асортимента и то в посока предлагане на още по-качествени продукти, по чисти рецепти, отговарящи на високи стандарти. Използването само на ръчно отделено месо в колбасите – наши собствени марки, както и разширяването на серията Clean Label, която също въведохме първи на пазара, е в отговор и на нарастващата тенденция в потребителското търсене за по-качествени и чисти продукти, предимно от натурални съставки“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
При механичното отделяне на месо, процесът се изпълнява машинно и под налягане, а получената суровина е с високо водно съдържание и ниска хранителна стойност. Това изисква влагане на повече консерванти, сгъстители и оцветители, за да се придаде форма и стегнатост на крайния продукт. С използването само на ръчно отделено месо в колбасите от собствени марки, Lidl предлага на своите клиенти висококачествени продукти, с автентичен и неподправен вкус не само във високия, но и в ниския ценови клас, осигурявайки още по-голямо разнообразие от колбаси с оптимално съотношение между качество и цена.
Лидл България е пионер и при въвеждането на пазара на серия колбаси Clean Label – месни продукти без изкуствени консерванти, овкусители, оцветители, без глутен или лактоза.
Продуктите под марка Pikok се произвеждат по иновативна технология, при която изкуствените добавки се заместват с натурални такива и се използват естествени консерванти. Всичките 4 продукта от серията – шпеков салам, луканка, шунка и бекон, се произвеждат от български производители.