Последни Рецепти
Последни Статии

Практическо ръководство за сбъдване на новогодишни пожелания

Добавено в Празници

Добави към моето меню

С настъпването на Коледа и Нова Година, в сезона на коледната магия и очакване, започваме да мечтаем, да вярваме и да усещаме по-силно, че в настъпващата година ще бъде по-добра, ще се сбъднат предсказанията и ще се осъществят съкровените ни желания.

Практическо ръководство за сбъдване на новогодишни пожелания
koleda wish

И колко е тъжно, когато осъзнаваме, че годините минават, а нашите желания не се осъществяват.
Възможно ли е да не разчитаме джуджетата да свършат нашата работа, Дядо Коледа да изпълни нашите желания и през цялата година да се сбъдват нашите мечти? Да, време е да вземем нещата в ръце, да направим необходимото и тогава щастието ще е под контрол. И тогава, със сигурност, през Новата Година ще бъдем от онези трудни и самодостатъчни щастливи хора, които имат всичко, постигат целите си и знаят как да се забавляват.

И така да започваме! Какво можем да променим в нас, около нас …

Нашата собствена интуиция пази отговорите на всички въпроси, които се появат и задаваме в нашия живот.

Тя, нашата интуиция, може да ни подскаже как правилно да се справим с всеки проблем, от намирането на нашата половинка до пътя към богатството и щастието.

Но интуицията, е като музата, дама капризна и са необходими определени условия за ползотворен диалог.

Като в приказките, нашата интуиция, нашият вътрешен глас е като омагьосана принцеса, заключена във висока кула. Тази кула е създадена от нас самите, от нашия минал опит и разочорования, както и от нашето възпитание. И за да освободим интуицията от тази кула, за да можем да й се довеим и да я следваме, трябва да преодолеем бариерите, които поставя пред нас съзнанието ни. Има една точна мисъл на Коко Шанел “Ако сте се родили без криле не им пречете да пораснат!”

Какво можем да направим за да порастат нашите криле през Новата Година?

Логиката на нашето мислене е такава, че често търсим отговорите, като се опитваме да намерин познати варианти и модели, които описват реалността на база на нашия личен опит и познание. Ние се опитваме да намерим отговорите в нещата, които познаваме. И това ни помага да решим най-простите задачи, да ги наречем задачи на заместваме – виждаме нещо, което ни харесва и очакваме като заместим с нашите стойности задачата да има вярно решение, без да прилагаме мислене и творчество.

Но когато става въпрос за създаване на нещо ново, когато искаме да решим дадена задача, проблем или ситуация, цялата тази полезна информация ни пречи, защото ни ограничава. Логиката ни подсказва стреотипни отговори, но те не винаги са подходящи за конкретния човек.
И така, първото, което трябва да се направи е да отключим нашето желание и да се доверим на нашата интуиция.

Силата на намерението
Второто е точното формулиране на желанието.

От това зависи дали изпълнението на вашето желание ще ви направи щастливи.
Както е казал класикът има две велики трагедии в живота на всеки човек – първата, когато човек не получава това, което иска и втората, когато го получи.

А се случва така, защото нашето съзнание е праволинейно и ни дава това, което искаме, а не това, което искаме истински.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории