Последни Рецепти
Последни Статии

В очакване на Коледа

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Имахме се кратък спор с него затова, че коледна депресия – няма, има есенна, но тя е защото денят става къс, няма го лятото, слънцето … и вечерите са тъмни. Есенната депресия е нещо, което може да се пребори с добро настроение, здравословно хранене и активно движение.

koleda elha
Но още през ноември започва очакването на Коледните празници, на празничните светлини, на приготовленията, на избора на коледни подаръци. Каква депресия когато има толкова special editions и коледни колекции, да се избере най-доброто и най-правилния подарък за любимите хора. Когато можем да изберем къде да прекараме коледната ваканиця. И когато трябва да помислим и за празничното меню, даа има жени, които сънуват как приготвят дадена рецепта дори И така време е да започваме да планираме за празниците, да разпределим нещата, за да не се налага да правим нещата в последния момент. Самото очакване на Коледа е празник. И разбира се трябва да посрещнем празника по най-добрия начин, в най-добрата форма. Започваме с чисто женски вълнения, не рецептите за Коледната трапеза, а затова как богатата, празнична маса да не се отрази на нашата фигура, т.е. как да не надебелеем по празниците.

Това са проверените съвети на диетолозите как да останем стройни по време на Коледната ваканция.
* Преди празничната вечеря яжте плод – портокал, киви, круша или ябълка, но не и банан;
* Не яжте плодове след основното ястие, трябва да зиминат 2 часа и тогава;
* Когато седнете на масата започнете с лека салата и след това с основните ястия;
* Не яжте хляб, за да можете да опитате от всички приготвени рецепти. Ако има пита, домашен хляб това е съвсем друго, специлано приготвено за празника;
* Яжте бавно. Дъвчете всяка хапка и се наслаждавайте на вкусовете на ястието. Когато се яде бързо има опасност да преядем, защото до мозъка не достигат сигналите за ситост.
* Пийте вода и чай;

Според данни от проучвания още в срадата на ноември жените започват да се подготвят за Коледните празници, като част от тази подготовка и влизането в добра форма, т.е. на диета. И така 58% от жените започват да се хранят диетично, за да могат да отслабнат месец и половина преди Новогодишните празници. Повечето искат да се оттърват поне от 4 кг в повече. 71% от жените започват някаква диета, а всяка десета жена се отказва от едно хранене. Анкета сред повече от 3 000 жени показва, че 14% от дамите купуват празничен тоалет с един номер по-малък, като стимул и награда за тяхната диета. Но 21% от жените по време на Коледните празници отново се връщат към предишното си тегло.
Специалистите по хранене ни уверяват, че за да отслабнем за празниците най-добрата тактика е да намалим порциите, да не пропускаме хранене, задължително да закусваме и да се движим активно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории