Последни Рецепти
Последни Статии

Колко е важно да се пие вода

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

В забързаното ни ежедневие ние сме претрупани с информация, срокове и храна. Когато сменим обстановката и оставим рутината на деня ние се променяме и влизаме за кратко в друг ритъм.
Идеята за тази статия дойде, когато бяхме в планината – 10 дена преходи в Родопите – нашата лятна почивка. Когато си в планината храната, която имаш е тази, която носиш на гърба си и водата. Не съм била в пустинята и не знам какво е. Но в планината, когато вървиш с часове жаждата е силна, тогава когато нямаш сили да стигнеш до края на пътя, когато целта е пред теб и всяка крачка е усилие тогава водата е и награда. Да отпиеш глътка вода, да усетиш вкуса й и след това още една глътка вода.
В планината там където има вода, защото има и варовикови склонове, където водата е дълбоко под краката ти, водата се каптира и се изграждат чешми. Хората, построили чешмата, може вече да ги няма, но водата си тече и ти спираш, пиеш и им благодариш.
В големия град това не се случва, защото всичко е на една ръка разстояние. Това е моята благодарност за водата в планината и този разказ за чудото на водата. За да се научим да я ценим, уважаваме и да не я заменяме с други напитки.

Водата ни помага да бъдем в по-добра форма, ускорява метаболизма и по-елегантни.

water drink pix men

как да намалим теглото си с помощта на водата

Освен че е жизнено необходима за всички процеси в човешкото тяло, водата може да бъде и едно не лошо средство за намаляване на храненето и съответно – на теглото. Ето няколко прости съвета как да я включим в борбата с излишните килограми.

Колко вода трябва да пиете, за да отслабнете?
10 съвета как да намалим теглото си с помощта на водата

1. Поставете по една голяма чаша вода на няколко места в къщата – до леглото, в кухнята, в коридора, на работното място. Не поставяйте вода близо до компютъра.

2. Когато ви се прииска да хапнете, незабавно изпийте чаша вода. Ще се почувствате сити и ще избегнете излишните калории. Този съвет проверено помага, защото често бъркаме жажда с глад.

coffee water business-meeting pix

3. Изпивайте по 2 чаши вода веднага след събуждането си, а след това на всеки час от вашия ден по 1 чаша. Така ще получите необходимата дневна норма вода, която не бива да бъде по-малка от 1,5-2 литра.
Много е казано за ползата за чаша вода сутрин. Може да е с лимон. Може да е с парче лимон и щипка канела. Може просто да е чаша хладка вода. Важното е да е чаша вода, а не първото кафе за деня.

4. Заменете чашата кафе с чаша топла вода с лъжичка мед.

5. Вземете си хубава бутилка за вода. Ако спортувате тя ще ви е необходима.

eating water pix

6. Замразете малки парченца лимон или портокал и ги използвайте вместо лед. Те ще ви освежават, а и ще получите допълнителни витамини. Може да добавите листенца мед, горски плодове.

7. След всяко ходене до тоалетната, изпивайте по чаша вода.

8. Не пийте газирана вода, докато не изпиете от 2 до 4 чаши обикновена.

9. Пийте 30 минути преди всяко хранене по 1 пълна чаша вода.

water drink pix chasha

10. Не подценявайте естетиката – пийте водата от красиви чаши! Положителните емоции не бива да бъдат подценявани в никакъв случай.

Използвана е и публикация на http://www.webmd.com/diet/healthy-water-9/slideshow-water-health?ecd=wnl_day_090709

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории