Последни Рецепти
Последни Статии

Консервиране на гъби печурки

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Консервиране на гъби печурки
Гъбите са много полезен продукт. Намират се през цялата година в магазина и могат да се купят свежи. Но като с всеки продукт има период, когато имаме гъби в повече и си задаваме въпроса как да да ги консервираме, да ги запазим за по0дълго време.

гъби
„Здравейте и аз имам 1 въпрос, как се консервират гъби печурки, питам тук защото искам изпитани рецепти, благодаря ви.“ Е въпроса на нашата читателка Ivanka Telkiiska
Това е отговора:
Преди време съм консервирал гъби по следния начин:Кипвате подсолена вода, като на 10 литра вода слагате едно пакетче лимонтозу. Пускате почистените и измитите гъби във врящата вода за около пет минути и после охлаждате в студена вода. Насипвате в буркани, заливате с маринатата, в която са врели и после заварявате за пет минути затворените буркани, за да хванат вакуум.
Дарин Стойков
Гъби може да се съхраняват и във фризер.
• Измийте добре гъбите и отрежете краищата на пънчетата. Ако гъбите са по-едри ги срежете на половинки или повече
• За да запазят по-добре цвета си потопете всяка гъба в 1 ч.ч. вода в която сте добавили 1 и ½ лимонтозу
• Гъбите се слагат на парна баня за около 3 мин
• След като се охладят се подреждат в кутия и могат да се съхраняват във фризера около 12 месеца. Сложете бележка с датата на опаковката.
Гъбите може и да се бланшират като се потопят за 2 мин във вряща вода и след това се отцедят.

manatarki-2
замразени манатарки
Гъби като манатарки и др, могат да се съхраняват във фризера като се измият хубаво, нарежат се на парчета и се подредят в кутии.
При готвене на замразени гъби не се изисква предварително размразяване. Добавят се направо в тигана и се разбърква докато се изпари водата.

Рецепта за Мариновани гъби

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории