Последни Рецепти
Последни Статии

Северняшко кьопоолу

Добавено в Българска кухня, Консерви и зимнина, Салати, Студена кухня

Добави към моето меню

Северняшко кьопоолу

Продукти
2 патладжана, около 1 кг
1 кг чушки
1 кг домати
1 тиквичка, средна
4-5 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
няколко стръка магданоз
няколко стръка копър

Приготвяне на Северняшко кьопоолу
*Пталджаните се надупчват с вилица на няколко места и се слагат в голяма тава, добавят се учшките и доматите, като е направен малък сряз на всеки домат отдолу. Слагат се във фурната и се пекат на 200 градуса до готовност. Ако имате чушкопек може да запечете само доматите по желание
* Изпечените зеленчуци се слагат в купа с капак след като са изпечени за около 15 мин. След което се обелват и нарязват на ситно
* Тиквичката се сварява с малко вода и се добавя към зеленчуците. Разбърква се.
* Добавяте скилидките чесън пресовани с щипка сол, зехтин, нарязаните на ситно нагданоз и копър. оставя се за около час в хладилник за да се охлади и смесят вкусовете.

Може да се приготви и като зимнина Тогава бурканите трябва да се стерилизират – 15 мин от завирането на водата.

Тази рецепта си има история. Беше споделена в една от кулинарните групи. Това, което оставаше беше да се направи. Споделена е от Венцислав Великов – Печен патладжан, печени чушки, домати, задушени тиквички, чесън, магданоз и копър, зехтинче. По-леко става от другото от тиквичките и копъра. Много го обичат децата в големите жеги.

Оставаше да се направи

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории