Сос Тахини
Добави към моето меню
Сос Тахини
Продукти
1/2 ч.ч. сусамов тахан
2-3 скилидки чесън,
сок от 1 лимон,
няколко стръка магданоз
няколко стръка кориандър
1/4 ч.ч. зехтин
1 ч.л. кимион
щипка сол
Приготвяне на сос тахини
* Скилидките чесън се нарязват на ситно и се претриват с щипка сол
* Магданоза и кориандъра (ако нямате увеличете магданоза) се нарязват на ситно
* В блендер се смесват пресования чесън, нарязания магданоз и кориандър, добавя се тахана, лимонов сок, щипка кимион и 3-4 с.л. вода (може да сложите 3-4 кубчета лед вместо вода, ако блендера е мощен)
* След като се смеят добре добавете на тънка струя зехтина (ако имате сусамово олио – може да използвате него вместо зехтин)
* Разбийте до гладка смес
Може да се съхранява в затворена бутилка в хладилника. Много подходящ за заливка на салати.