Панирана коприва
Добави към моето меню
Панирана коприва
рецепта Петя Горанова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Здравейте,
изпращам Ви една рецепта, която научих от свекърва си. Тя е от Монтана и честичко я е приготвяла на моя съпруг.Аз не обичам изобщо коприва, но откакто я опитах приготвена по този начин, вече съм и фен ;).Рецептата е изключително лесна за приготвяне.
Панирана коприва
Продукти:
около 150-200 гр. коприва – прясна,само връхчетата,
1 яйце
2 с.л. брашно
1 ч.л. ракия
щипка черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме връхчетата на копривата и ги бланшираме за около 5минути, след което отцеждаме с гевгир.Приготвяме панировка от яйцето и брашното и ракията и подправяме със сол и черен пипер. Вземаме отцедените връхчета коприва и потапяме в панировката, след което пържим до златисто в сгорещено олио.