Пълнозърнести бисквити
Добави към моето меню
Бисквити с пълнозърнесто и ръжено брашно с много семена – ленено, слънчогледово, маково и сусам
вкусно и лесно
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. ръжено брашно
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. бяло брашно
300 мл хладка вода
6 с.л. слънчогледово семе
2 с.л. ленено семе
4 с.л. олио
за поръската
2 с.л. маково семе
2 с.л. ленено семе
2 с.л. сусам
* Маята се разтваря с хладката вода, няколко с.л. брашно и щипка захар и се оставя да шупне;
* Брашната се смесват и се добавят семената и шупналата мая;
* Замесва се меко, еластично тесто, като се добавя и оилито. Разточва се на тънка кора;
* Разрязва се на правоъгълни ленти, а след това на квадрати, които се прегъват на триъгълник;
* Редят се в тава, намзват се леко с мазнина и се поръсват със семена;
* Оставят се да втасат около час;
* Пекат се на средна фурна на 190 градуса до готовност.
Много подходящи за садвичи, могат да се поднесат и вместо хляб.