Козуначени розички с течен шоколад
Добави към моето меню
Козуначени розички с течен шоколад
Рецепта споделена от Dimitrinka Mihaylova
Продукти
1 к.ч. захар
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. олио
2 яйца
1 кг брашно
1/2 пакетче мая
течен шоколад
1 щипка сол
½ есенция ванилия
Начин на приготвяне
• Маята се разтваря в малко мляко с 1 с.л. брашно и се оставя да се надигне. След това се изсипва в останалото брашно, като се добавя останалото прясно мляко, олиото, солта и белтъците от яйцата.
• Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса за около 45 минути. Разделяме на две питки, като всяка питка се разточва на кръг, от който се правят кръгове с чаша.
• Застъпват се по 3 кръгчета, намазани с течен шоколад. Навиват се на руло, което се реже по средата и леко се притиска в единия край, за да се разтвори другия. Подреждат се в застлана с хартия тава с отворите нагоре.
• Втасват за около половин час и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до готовност. Получава се голямо количество тесто след втасване, затова в зависимост от тавата и големината на кръговете може да направите и две тави.
Това е вариант на бриош с течен шоколад – заслужава си да се опита рецептата