Икономичен козунак
Добави към моето меню
Икономичен козунак
Рецепта за козунак която може да се приготви за закуска
Икономичен козунак
Продукти
1/3 кубче мая (около 20 г)
6 с.л. захар
1 яйце
30 г масло
100 мл прясно мляко
50 г стафиди
300 г брашно
1 ванилия
Рецепта за икономичен козунак
• Маята се слага да шупне с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно с топлото мляко
• От пресятото брашно, шупналата мая и яйцето се замесва тесто. Добавя се маслото при месенето, както и стафидите
• Оставя се да втаса до удвояване на обема, след което се премесва и оформя. Оставя се да втаса около 40 мин допълнително
• Пече се на средна фурна до готовност
• Готовият козунак се напръсква със сладка вода