Последни Рецепти
Последни Статии

Козунак с машина за хляб

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Козунак с машина за хляб

рецепта на Светлана Сарандева

Светлана ни показа в снимки стъпка по стъпка как се прави козунак, галерията може да се види на страницата във Фейсбук След така показаната технология о обяснения в коментарите много от момичетата споделиха, че ще опитат да приготвят за Великден домашен козунак. А тези, които нямат машина на хляб ще го замесят на ръка.
А ето и рецептата ако някой желае да опита:
4 яйца
200г захар
2 ванилии
кората на 1 лимон настъргана на най-ситно
няколко капки есенция ром
300мл топло прясно мляко
2 пак.суха мая(14г общо)
1 ч.л.захар
750г брашно
125г краве масло(разстопено)+2 ванилии
ето това е по-долу съм обяснила стъпка по стъпка как аз го приготвям
УСПЕХ на всички кото решат да опитат!

kozunak

Може да разгледате галерията в стъпка по стъпка – как се приготвя козунак – Рецепта за козунак Svetlana Sarandeva
Това е маята разтворена в малко топло мляко и малка лъжичка захар

Яйцата разбити добре със захарта, лимоновата кора, ванилията и капки есенция ром

Изсипвате двете смеси в машината прибавяте брашното,щипка сол и останалото прясно мляко

Когато се оформи тесто малко по малко прибавяме разстопеното масло смесено с 2 ванилии

Оставете си малко от маслото за да намажете формите и ръцете си когато оформяте козунака.Омесеното и удвоило обема си тесто разделете на 2 части.Това са 2 козунака!Всяка част разделете на още 2 и оформете два фитила

Омазнете добре фитилите с маслото и ги сложете на кръст след което сплетете козунака

сплетеният козунак

слагате във формата и оставяте да удвои обема си

втасва

След като втаса намажете с разбит жълтък с няколко капки прясно мляко и поръсете с кристална захар

Печете на 180-190 градуса до изпичане

Това е другата част от тестото която аз направих на руло със течен шоколад

Намажете с течен шоколад и навийте двете страни към средата и сложете във формата

Silvia Dilova Браво и благодаря за рецептата…., пробвах и станаха чудесни козунаци! Към единият добавих и локум и го украсих с обелени бадеми и мисля, че така и ще ги приготвя за Великден

Людмила Лазарова: Харесва ми и не е сложна технология,ще го направя! Нямам машина,но ръцете са ми здрави за сега.Едно допълнение от стари месачки ми е препоръчано-”за да е хубав и да се къса на “конци”,козунака се меси(за тези без машина),до като се изпотиш на г..а.” Правила съм и е вярно…:)А на Вас Светлана едно голямо БРАВО!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории