Последни Рецепти
Последни Статии

Козунак с шоколад

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Козунак с шоколад
рецепта Йовка Лукова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

kozunak shokolad

Козунак с шоколад

Необходими продукти:
около 500 гр брашно за меко тесто,
2 ч ч захар,
кората на един лимон,
150 г краве масло,
100 мл прясно мляко,
1 ч л сол,
1/2 кубче мая,
200 г шоколад,
3 яйца

Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да са на стайна температура .
Яйцата се разбиват с половината част от захарта.
Маята се разтваря в малко хладко мляко и 1 с л захар.
Брашното се пресява и се слага в дълбок съд,прави се кладенче и се сипва,яйчената смес,разтворената мая,кората от лимон и солта.
Омесвайки постепенно прибавяме и останалото мляко до получаване на средно меко тесто.
Изважда ме го на равна повърхност,започваме да месим и прибавяме маслото,месим докато тестото поеме цялото масло.
Бием го 100 пъти.
Оставя ме го в намазнен съд и го покриваме.
След като втаса изважда ме го и премесваме наново.
Делим тестото на три топки, всяка я разточваме и намазваме с разтопения шоколад, увиваме на руло и сплитаме.
Оставяме козунака да втасва наново намазва се със жълтъка и се слага да се пече на 180 градуса.
Малко преди да го извадим, го намазваме със захарен сироп и го поръсваме със захарта.

По -желание след изплитането, отгоре можем да сложим още шоколад.

Може ли да попитам,дали видяхте първия имейл с рецептата за Катови кори – Пиде,с помоща на старите дървении и сач с които се опитах да върна времето много години назад .Благодаря!

Благодаря Ви,че публикувате моите рецепти! Радвам се че Ви харесват!

Пожелавам успех от сърце на всички участници в конкурса! :)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории