Козунаците на Таня
Добави към моето меню
Козунаците на Таня
Рецепта споделена от Tanya Levenova
Продукти
1,200 кг брашно
300 мл прясно мляко,
5 яйца,
3 с.л. мас,
10 с.л. олио,
150 г захар /и още при правенето на рулата-за поръсване/
1 пакетче мая (42 г)
3 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне
• Брашното-1кг /затоплено във фурната на 20 градуса за 30мин/ пресявам 3 пъти. Поставям го в купа. Правя кладенче и слагам 1 с.л захар, натрошвам маята и заливам с топло мляко.
• Изчаквам да се активира. лед това добавям останалото топло мляко, разбитите яйца и разтопената мазнина, захарта и щипка сол.
• Омесвам хубаво тестото, като ръся още брашно за да стане гладко нелепнещо тесто.
• Удрям го 100 пъти и го връщам в купата да втасва.
• След като е готово го изсипвам на масата, която съм намазала с олио.Не го меся изобщо, а откъсвам топки около 230 г – 9 на брой
• Топките ги разтягам с пръсти и ръся захар и стафиди.
• Правя рула,оплитам и ги поставям в тавички.
• Втасват отново намазвам ги само с разбит на пяна белтък и ръся захар.
• Пека на 170 градуса – 15 мин.на двата реотана след което само на долен реотан около 10 мин. и после още 5-6 мин на двата реотана.