Тирамису с козунак
Добави към моето меню
Тирамису с козунак
или рецепта за Селски десерт от Адриатика
рецепта, приготвена от козунак, напоен с кафе, маскарпоне и плодове – чудесен десерт за Великденските празници, особенноподходящ, ако Ви остане козунак
500 гр. козунак
2 кафета експресо
2 с.л. ром
500 гр. крем ванилия, или крем по ваш избор
500 гр. крем маскарпоне – може да бъде заменено с крем от финна извара, сметана и захар
плодове по избор – ягоди, банани или нарязани на ситно микс от сушени плодове
* Нарежете козунака на филии с дебелина 2 см.
* Сиропирайте със сварено кафе, подсладено и смесено с ром или коняк.
* Покрийте парчетата козунак с подсладен и смесен с плодове крем и крем Маскарпоне (50 на 50) и поръсете със стафиди и орехи.
* Можете да го полеете и с разтопен шоколад
А за тези, които умеят да работят с фондан – можете да приготвите великденска украса като яйчица или каквото ви подскаже вашата фантазия.
Хубави великденски празници