Последни Рецепти
Последни Статии

Тирамису с козунак

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Тирамису с козунак
или рецепта за Селски десерт от Адриатика

рецепта, приготвена от козунак, напоен с кафе, маскарпоне и плодове – чудесен десерт за Великденските празници, особенноподходящ, ако Ви остане козунак

500 гр. козунак
2 кафета експресо
2 с.л. ром

500 гр. крем ванилия, или крем по ваш избор

500 гр. крем маскарпоне – може да бъде заменено с крем от финна извара, сметана и захар

плодове по избор – ягоди, банани или нарязани на ситно микс от сушени плодове

* Нарежете козунака на филии с дебелина 2 см.
* Сиропирайте със сварено кафе, подсладено и смесено с ром или коняк.
* Покрийте парчетата козунак с подсладен и смесен с плодове крем и крем Маскарпоне (50 на 50) и поръсете със стафиди и орехи.
* Можете да го полеете и с разтопен шоколад

А за тези, които умеят да работят с фондан – можете да приготвите великденска украса като яйчица или каквото ви подскаже вашата фантазия.

Хубави великденски празници

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории