Шоколадови яйца за Великден
Добави към моето меню
Шоколадови яйца за Великден
рецепта-идея за шоколадови яйца, за сладичко по Великден. Това е вариант на любимата от детството ни “салам-торта”, но оформена като яйчица и посипана с цветни захарни пръчици за настроение
200 г обикновени бисквити
1 с.л. ром
125 г. краве масло
200 г. захар
2 с.л. какао
2 пакетчета ванилия
200 мл млени орехи
4 -5 с.л. прясно мляко
* Обикновените бисквити се смилат с блендер или се счукват.
* Чистото масло и захарта се разбиват на пяна, като се прибавят прясното мляко, рома, какаото, ванилиите и смлените бисквити.
* Добавят се и смлените (или счукани на ситно) орехи.
* Омесва се еднородна смес, ако е необходимо се добавя необходимото мляко , за да се получи меко бсисквитена смес.
* Оформят се тънки рулца от които се режат парченца и се оформят малки топчици, като яйчица.
* Може да се посипят с шарени захарни пръчици, с кристална захар смесена с малко зелена боя или да се загъмат в шарени станиолови листчета.
* Може да се съхраняват около 1 седмица в хладилник.