Кроасани
Добави към моето меню
Кроасани
или рецепта за домашно приготвени Кроасани с много масло, ароматни, вкусни, топли, ухаещи …
Необходими са съвсем обикновени продукти и желание за да се получват вкусни домашни Кроасани
2 ч.ч. мляко
1 пакетче мая
2 яйца
4 с.л. захар
щипка сол
брашно, пресято, около 1 кг
1 пакетче ванилия
100 гр краве масло
1 жълтък
* Маята се смесва с топлото мляко, захарта, щипка сол и няколко с.л. брашно и се слага да шупне
* Замесва се меко еластично тесто, като се прибавят и яйцата;
* Тестото се оставя за около 30 мин след което започва интересната част. Намазването с масло и получаването на много слоеве;
* Тестото се разточва на правоъгълник и се намазва обилно с масло. След това се прегъва 1/3 от тестото и се прегъва останалото – така се получават 3 слоя. Завърта се на 180 градуса и се прегъва още веднъж. Така се получават 6 слоя тесто един над друго плътно;
* Разточва се още веднъж и се повтаря процедурата с намазването с масло и прегъване. И така 7 пъти за да стане като “книга”
* Разточва се отново на правоъгълник и се нарязва на правоъгълници от които се навиват Кроасаните;
* Намазват се с разбит жълтък и се пекат на средна фурна на 190 градуса до готовност.
Типичната френска закуска е точно това Кроасани и кафе оле, кафе с мляко. Можете да ги направите с размери, които на вас ви харесват и да ги поднесете на закуска.
Благодаря на Ирина за поста, който ме провокира да направя Кроасаните. Признавам, че не спазих рецептата – спрях с маслото на 4 път. Толкова много масло, толкова вкусно, но пътят към фитнеса след тях вече не беше само желание, а необходимост.
Не казвам, че това е рецептата за оригиналните френски кроасани, но е вкусно и домашно пирготвено
Това ли е рецептата за френските кроасани? :(((((((
mmmmmmmmmmmm mnogo sladkooooooooooo.