Последни Рецепти
Последни Статии

Kрем брюле

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Kрем брюле
рецепта ‎Poli Dimitrova-Tsintsarova

крем брюле

3 жълтъка
2 с.л. захар
240 мл неподсладена сметана 30-35%
1/2 ч.л. ванилов екстракт
2 ч.л. светло кафява или бяла захар

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 150 градуса.
Разбийте жълтъците със захарта и ваниловия екстракт до кремообразна смес.
Загрейте сметана почти до кипене и внимателно я прибавете към разбитите жълтъци, разбърквайте постоянно.
Разпределете сместа в 4 огнеупорни формички с обем 125 мл.
Поставете формите в дълбок съд, налейте в него топла вода.
Водата трябва да достига до средата на формичките с крем.
Това ще позволи на крема равномерно да се запече.
Наблюдавайте водата да не заври, при нужда по време на печенето долейте хладка вода.
Печете 25-30 минути, като проверявате готовността както при чийзкейк – средата на крема трябва да е като желе при леко разклащане на формата.
Извадете крема от водната баня, охладете го за 2-3 часа в хладилника.
Посипете крема със захар и го запечете 3 минути под грила на печката.
Най-добре би било да карамелизирате захарта със специална горелка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории