Последни Рецепти
Последни Статии

Крем пита с череши

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Крем пита с череши
рецепта Дoбромира Стайкова

krem pita

Продукти:

1/2 пак.-фини кори Белла
50гр.-масло

Корите се оставят без опаковката за 1 час да подсъхнат.След това се начупват в тава и върху тях се поставят пърченца масло.Пекат се във фурната като постоянно се разбъркват.След каго получат златист загар се вадят и оставят да изстинат.Разпределят се върху тях череши от сладко.

Крем:

1л.-прясно мляко
5бр.-жълтъци
10с.л.-захар
6с.л.-брашно
100мл.-вода
30гр.-масло
ванилия
коняк

Жълтъците се разбиват с водата и към тях се добавя брашното .Сместа трябва да е с консистенцията на боза.

Млякото се загрява заедно със захарта . Малко преди да заври се добавя жълтъчната смес,при непрекъснато бъркане.Вари се до сгъстяване и накрая се добавя масло и ванилия.Готовия крем се оставя да се поохлади.Корите се поставят в тавичка и се заливат с охладения крем.После с вилица се надупчва, за да се разпредели крема навсякъде.

Белтъчна смес:

5бр.-белтъци се разбиват с малко пудра захар /2,3с.л./ и капка лимонов сок до сгъстяване.Белтъчната смес се разпределя върху питата и се пече на горен реотан при 150 градуса до леко златист загар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории