Плакия с фасул и три вида месо
Добави към моето меню
Плакия с фасул и три вида месо
рецепта Добромира Стайкова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Продукти:
500гр.-св.ребърца
1.-пил.бутче/филе/
1бр-тел.наденица
300гр.-сварен фасул /може и консерва/
2бр.-кромид лук
3бр.-печени чушки
2бр.-домати от консерва
сушени домати
1с.л.-чер.пипер
чубрица
черен пипер
кимион
сол
50мл-чер.вино
маслини
Мръвките се нарязват на хапки и се овкусяват с подправките и сол на вкус.
Задушават се в тиган заедно с едро нарязан лук и чушки.
Като се запекат им се добавя виното.След като се изпари течността се поръсват с червения пипер и се добавят доматите/сложих и сушени/.Разбърква се от време на време, докато се посгъсти ястието.
В тава се изсипва сварения бял фасул и към него се прибавят мръвките.
Добавя се 50мл.вода и се пече във фурната на 200гр. до готовност.