Мус крем от печена тиква
Добави към моето меню
Тиквата е много полезна и много рецепти може да се приготвят. Но в края на февруари вече тиквите, които са били отгледани в градината, съхранявани в мазето започват да искат да си ходят. И за да не се случи това, за да запазим този вкусен плод по-дълго може да настържем тиква и да я съхраняваме в хладилника. И ако тиквеник си е зимна храна, то кекс с тиква или бисквити може да направим. Оказах се и с повече печена тиква, която на третия ден в хладилника вече не бе така привлекателна, както когато е извадена от фурната и още топла полята с малко мед и поръсена с орехи. Затова трябваше да направя нещо с нея, да се превърне в нещо апетитно. Нещо, което съдържа много тиква и още няколко неща – така се получи този
Мус крем от печена тиква
Продукти:
3 ч.ч. печена тиква
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. мед
50 г орехи
1 с.л. ром (може и без него, но се усеща като аромат)
1 щипка канела
1 щипка смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
• В блендера се слага печената тиква и се налива мляко, подправките и меда. Долива се толкова мляко, че да стане пухкав крем
• В чаши се разпределя. Може да се добавя и нарязани смокини от сладко
• Отгоре се поръсва с нарязани на ситно орехи.