Кренвирши сърца
Добави към моето меню
Кренвирши сърца
споделена от Десислава Станкова
Една класическа рецепта, много лесна, много ефектна
Продукти
4 кренвирша
4 яйца
100 г сирене
100 г кашкавал
50 г краве масло
Рецепта за Кренвирши сърца на фурна
• Кренвиршите се обелват и се срязват по дължина, като в единия кай се оставя около 3 см
• Оформят се като сърца като се забождат с клечка за зъби за да бъде устойчива формата
• Така оформените сърца се подреждат в тава, намазана леко с олио или застлана с хартия за печене
• В средата на всяко сърце се разпределя смес от разбити яйца, натрошено сирене и настърган на едро кашкавал
• Запича се до готовност на средна фурна
това е една от първите рецепти, която се учи да прави всеки от нас