Кюфтета от кайма и тиквички
Добави към моето меню
Кюфтета от кайма и тиквички
Продукти
400 г кайма
1 тиквичка
1 яйце
2-3 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
3-4 стръка магданоз
2 стръка копър
Смелен черен пипер и сол на вкус
2 с.л. олио
Рецепта за кюфтета от кайма и тиквички
• Тиквичката се настъргва на ренде и се отцежда от сока
• В купа се смесват каймата, добавя се изцедената тиквичка, яйцето, нарязаните на ситно зелен лук и чесън, копър и магданоз. Овкусява се с черен пипер и сол
• От сместа се оформят кюфтета, които се сплескват между дланите. Подреждат се в чиния и се слагат във фризера за да стегна, така поемат по-малко мазнина
• В тиган с незалепващо покритие се слага олиото и се подреждат кюфтетата (половината) Тъй като се прави с много малко мазнина те се запичат, а не се пържат
• Запичат се от двете страни и се поднасят със салата