Кюфтета на фурна с доматен сос и моцарела
Добави към моето меню
Кюфтета на фурна с доматен сос и моцарела
Снежана Костова
Продукти:
За кюфтетата:
1 кг кайма, количеството и зависи от броя на порциите
2-3 скилидки счукан чесън
4-5 стръка нарязан магданоз
2-3 с.л. галета
50 г пармезан настърган (по желание)
2 яйца
Смлян чер пипер и сол на вкус
За доматен сос
1 кг домати
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
2 с.л. олио
Подправки
1 опаковка моцарела, 125 г
Начин на приготвяне:
• Омесва се каймата с продуктите. От нея се оформят кюфтета с желана форма и размер.
• Кюфтетата се нареждат в тава застлана с хартия за печене и се пекат във фурната до готовност.
• През това време се приготвя доматения сос, ако ви е кисел, може да сложите малко захар по ваш вкус. Соса се оставя малко по-течен.
• Кюфтетата се прехвърлят в тава, в която се смесват с доматения сок, поставят се във фурната и се пекат, докато сока получи желаната гъстота ( няколко минути) изваждат се от фурната, нарежда се моцарела на кръгчета и се връща отново във фурната, докато моцарелата се разтопи или леко зачерви.