Агнешки котлети
Добави към моето меню
Агнешки котлети
рецепта за празник за Великден или Гергьовден – агнешко с много подправки
4 агнешки котлети
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. червен пипер
1 лимон
смлян черен пипер на вкус
щипка кориандър
1 с.л.олио
1 глава кромид лук
пресед джоджен или магданоз за поръсване
* Приготвяне на маринатата – киселото мляко се разбива с червен пипер, настъргана лимонова кора и сок, смлян черен пипер, кимион и кориандър;
* Котлетите се измиват, ако е необходимо се отстранява част от мазнинатата и се нарязват с остър нож. Поставят се в маринатата поне за 2 часа в хладилник, най-добре е за една нощ;
* Котлетите се отцеждат от маринатата и се пекат на грил или на грил тиган (като грила предварително се намазва с тампн напоен в олио);
* Пекат се от двете страни, до готовност (около 10 мин от всяка страна);
* Поднасят се поръсени с наразн на ситно джоджен и магданоз.
Добре се съчетава със зелена салата с репички и краставица.