агнешко със зеленчуци
Добави към моето меню
агнешко със зеленчуци
рецепта за вкусно агнешко с много зеленчуци, което можете да приготвите за празник
1кг. агнешко месо
2 малки тиквички
3 глави лук
2 стръка пресен лук
6-7 ск.чесън
4-5 домата
зелена чушка и червена чушка
3 моркова
целина 1 средна глава
магданоз
1 с.л. червен пипер
2 с.л. олио/зехтин
Месото се нарязва на големи хапки и се запържва в мазнината заедно с едро нарязания лук.
Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и морковите на кръгчета – задушават се 5 мин
Добавя се лъжичка червен пипер
Прибавят се едро нарязаните обелени домати и чушките, заедно с пресния лук, счуканите сскилидки чесън и част от целината.
Така се задушава за около час на слаб котлон – докато омекне месото. Може да го приготвите и във фурна в голям гювеч.
При сервиране се поръсва с магданоз, или листа от целината.
Като гарнитура можете да понесете ориз със зеленчуци ули туршия и кана червено вино