Последни Рецепти
Последни Статии

Лазаня със сос Болонезе

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Лазаня със сос Болонезе
Рецепта Юлия Иванова

лазаня
За соса Болонезе
800-1000 гр кайма – за предпочитане 50/50 свинско и телешко,
2 глави лук,
1 морков,
300 г гъби,
доматено пюре или цели домати ( ще си ги пасирате)
зехтин,
розмарин,
босилек
по желание чесън
• Задушаваш заленчуците и след като омекнат хубаво слагаш каймата и бъркаш хубаво докато стане на зрънца и се смеси хубаво.
• Обилно поръсваш с розмарин и босилек, сол на вкус и малко меродия слагам – ей така за вкус. Когато видимо е готова сместа изливате доматения сос и добавяте 1 супена лъжица захар – да неутрализира доматения сос и оставяте на слаб огън да ври около 20 мин – леко да се сгъсти.
• За белия сос – 400 мл мляко, 2 супени лъжици брашно и 100 масло. Разтваряте маслото на слаб огън и смесвате с брашното докато стане хомогенна смес. Прибавяте млякото и като заври сваляте от огъня ( аз бъркам постоянно, че после ми се карат за загорялата тенджера) .
• Вземате си подходяща тава ( идеалната е правоъгълна и дълбока) намазвате дъното със зехтин и слагате от белия сос.
• Подреждате първите листи лазаня и покривате със сос Болонезе. Така редувате като накрая оставете за хубав слой достатъчно за да не ви се надуят листите на последния ред.
• Слагате във фурната на 230-240 градуса за около 30 мин . Преди да извадите – настържете пармезан или кашкавал и запечете. После – ядете с вино, бира, ракия – кото ви се пие.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории