Последни Рецепти
Последни Статии

Най-лесният съвет за отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Най-лесният съвет за следване за отслабване

Нашето тегло не зависи само от начина по който се храним и движението. Има и други ключови моменти, на които трябва да се обръща внимание, ако искаме да останем стройни или когато сме на диета
Златни правила за отслабване
Има още две необходими условия – хубав сън и позитивно мислене.

golden rules

И сега идваме на конкретното изследване. То е свързано с добрия сън и нашите навици да си лягаме по едно и също време.
Ново проучване показа, че хората, които се събуждат и си лягат по едно и също време всеки ден, са по-слаби от тези с нередовен сън.
Учени изследвали над 300 жени на възраст между 17 и 26 години в продължение на няколко седмици и открили, че дамите, които си лягат в определен час имат по-малко телесни мазнини.
Доброволките били оценявани по структурата на тялото си, след което получили електронен апарат, който записвал движението им през деня и навиците им за сън през нощта. Учените открили, че по-малко от 6,5 часа и повече от 8,5 часа сън на нощ водят до повече телесни мазнини.
Жените с над 90 минути разлика във времето за лягане и събуждане през седмицата имали повече телесни мазнини от тези с по-малко от 60 минути разлика.
Лошият сън води до повече телесни мазнини, тъй като засяга хормоните, свързани с апетита, заяви ръководителят на проучването проф. Брус Бейли.
Той допълни, че има начини за подобряване на качеството на съня като редовни упражнения, тишина и тъмнина в спалнята и използване на леглото само за сън.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории