Последни Рецепти
Последни Статии

Най-лесната и безопасна диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Най-лесната и безопасна диета
Когато планираме да отслабнем или да влезем във форма или просто да се отървем от 1-2 кг в повече се оглеждаме за диета – четем, разговаряме с познати … Вълшебна диета няма, но има и такива с които може да си навредим. Затова безопасността за организма на една диета е много важна.
Диетологът Елспет Стюарт (Elspeth Stewart) от САЩ обяснява кой диетичен режим е най-безопасен. Той анализира многочислен брой съвременни диети за отслабване и достига до извода, че
най-безопасна се явява диетата 5:2

диета
Същността на тази диета е проста – два дена в седмицата количеството на калориите в менюто е 500, а в останалите пет дни – може да се храним нормално, като не се превишава нормата от 2 000 калории на ден.
Такива краткотрайни ограничения в храната заставят организма да се справи с мастните натрупвания, които са в повече. Два дни са достатъчни за почивка на черния дроб и подстомашната жлеза.
Да се спазва такава диета е по-лесно да се поддържа от останалите. И още диетата 5:2 намалява риска от развитие на депресия, диабет от тип 2 и сърдечно съдови заболявания..

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории