Последни Рецепти
Последни Статии

Живота на мъжа зависи от ума на жената

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Живота на мъжа зависи от ума на жената
В заглавието няма провокация. Не е и нов вариант на максимата, че зад всеки успял мъж стои една жена.
Това е извод от изследване на учени от Стокхолм. Интересно как интелекта на жената с която живее един мъж може да окаже влияние на продължителността на живота му.

Изследването е направено като са били наблюдавани 1,5 милиона семейни двойки. Извода, който са направили, че колкото е по-умна жената толкова по-дълго живее мъжът, като обратната връзка не е наблюдавана.
Обяснението на учените за тази закономерност е следната. Жената е пазителката на домашното огнище, тя определя каква ще бъде атмосферата у дома, съпругата е тази, която взема решенията за храненето и за начина на живот на съприга. Колкото по-добре е осведомена по тези теми, толкова по-здравословен начин на живот води семейството като цяло.

Съпругът също оказва влияние въху продължителността на живота на своята пловинка. Колкото по-голяма е заплатата и приходите в семейството, толкова по-добре се храни семейството и по-качествени медецински услуги получава, както и това, че има възможност за по-пълноценен отдих и занимания със спорт.

И отново се сещам за народната мъдрост, която присъства в приказките и фолклора. приказката е следната в едно село решили да оженят най-добрата мома за най-загубения момък, а най-добрият момък за най-мързеливата мома. речено сторено. минала една година и решили да видят как живеят младите. първо отишли при добрия, работлив момък на който се паднала най-мързеливата мома. И каква да видят къщата разхвърляна, мръсна, нямало храна, нивата неизорана и двамата изглеждали мръсни и немити. после отишли да видят работливата мома, дето й се паднал най-загубения момък и какво да видят. Къщата подредена, момата шетала, а неугления момък сега бил в чисти дрехи и орял на нивата.
Това е приказката накратко, малко като притча е. Но зад всеки успял мъж се крие една умна жена и това проучване само доказва още веднъж това правило.

А това е мисъл на великата София Лорен: Жена, която не обича недостатъците на своя мъж, не го обича истински.
Какво е искала да каже с това? че ако ние истински обичаме нашия партньор ние ще приемем и неговите недостатъци. И ако искаме да бъде друг ние, жените, можем да го променим за по-добро.

по идея на http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/6261761/Men-who-marry-clever-women-live-longer.html

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории