Последни Рецепти
Последни Статии

Сарми с лобода

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Сарми с лобода
рецепта за сарми със свежи листа от лобода – сарми могат да се направят с листа от зеле, лозови сармички, а тези – тези са свежи, вкусни и имат различен вкус

20 листа лобода
1/2 кг кайма
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус
1 глава кромид лук

за заливаката
2 яйца
1 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко

* Продуктите се смесват – каймата, ориза и подправките и се добавя нарязания на ситно кромид лук;
* Листата лобода се измиват и плънката се разпределя и се загъват на сарми;
* Подреждат се в тенджера и се налива вода, колкото да ги покрие. Слагат се да заврат след което се намаля и къкрят така около 30 мин;
* Заливката се прогитвя ор азбитите яйца, брашно и кисело мляко и се заливат сармите;
* В момента в който заври се изключва котлона;
* Поднасят се поръсени с нарязн на ситно магданоз и копър, по желание и с кисело мляко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории