Последни Рецепти
Последни Статии

Лопуш с ориз

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Лопуш с ориз
Лесна и вкусна пролетна рецепта

лопуш с ориз

Продукти
400 г лопуш (спанак, лапад, коприва)
1 ч.ч. ориз
½ ч.ч. домати консерва
1 глава кромид лук
1 малък морков
1 с.л. олио
2-3 стръка магданоз

Рецепта за лопуш с ориз
• Зелените листа се заливат в голям съд със студена вода, след което се измиват едно по едно. Нарязват се на ситно. Бланшират се
• В тенджера се загрява олиото и се добавят ситно нарязания лук и настъргания морков. Разбърква се за кратко, след което се наливат 3 ч.ч. вода и като заври се добавя 1 ч.ч. ориз
• Оставя се да ври на тих огън под капак за около 20 мин
• Добавя се бланширания и отцеден лопуш и доматите
• След като заври ястието се отстранява от огъня и се поръсва с нарязан на ситно магданоз

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории