Лопуш с ориз
Добави към моето меню
Лопуш с ориз
Лесна и вкусна пролетна рецепта
Продукти
400 г лопуш (спанак, лапад, коприва)
1 ч.ч. ориз
½ ч.ч. домати консерва
1 глава кромид лук
1 малък морков
1 с.л. олио
2-3 стръка магданоз
Рецепта за лопуш с ориз
• Зелените листа се заливат в голям съд със студена вода, след което се измиват едно по едно. Нарязват се на ситно. Бланшират се
• В тенджера се загрява олиото и се добавят ситно нарязания лук и настъргания морков. Разбърква се за кратко, след което се наливат 3 ч.ч. вода и като заври се добавя 1 ч.ч. ориз
• Оставя се да ври на тих огън под капак за около 20 мин
• Добавя се бланширания и отцеден лопуш и доматите
• След като заври ястието се отстранява от огъня и се поръсва с нарязан на ситно магданоз