Последни Рецепти
Последни Статии

Лошите навици отнемат 10 години от младостта

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Известно е, че здравословното хранене, правилния дневен режим и постоянното физическо натоварване са залог за младост и красота за всеки човек.
Неправилният начин на живот и вредните навици могат да съкратят живота, водят до различни заболявания и се отразяват зле на външния вид.
В Англия е проведено изследване, в което учените са изчислили колко години отнемат лошите навици от младостта. Освен това са изяснили кои фактори на външната среда влияят на външното състояние и вътрешното здраве на една средностатистическа жена.
В изследването са вземали участие жени от различни националности, с различен цвят на кожата и на косата.

zhena cvetya 3

Лошите навици отнемат 10 години от младостта
Оказало се, че
– Злоупотребата с алкохол
– Мазна фаст фууд храна
– Посещение на солариум
– Цигарите
Жените, които се оказват във властта на всички тези лоши навици, средно изглеждат с 10,4 години по-възрастни от своите връстнички, които водят здравословен начин на живот.

В предишни изследвания е доказано, че домашната работа влияе негативно на сърдечно съдовата система, като често това е свързано с интензивен ритъм на живот и постояна умора от работа.
Според автора на изследването д-р Ендрю Майерс, външността на човек
– 50% зависи от наследствени фактори
– 33% от начина на живот
Колкото една жена повече пуши, употребява алкохол, храни се неправилно и често посещава солариуми толкова по-възрастна изглежда. Специалистите препоръчват да се придържаме към правилата на здравословен начин на живот, което дава възможност на жените да изглеждат по-млади от възрастта на която са.
А това, ако не е мечта на всяка жена.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории