Последни Рецепти
Последни Статии

Ръжена баница с праз

Добавено в Баница

Добави към моето меню

Ръжена баница с праз
През зимата може по-често да приготвим нещо във фурната, тогава топлината от печката става и вкусна. Праз лукът е полезен продукт, а ръженото брашно има своите предимства.

ryzhena banica praz 2

Продукти
500 г ръжено брашно
100 г бяло брашно, тип 500, за доомесване
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
300 мл хладка вода
За плънката
3 стръка праз
1 щипка чубрица
1 с.л. олио

ryzhena banica praz
преди печене

Начин на приготвяне
• Ръженото брашно се сипва в купа. Добавя се хладката вода в която са добавени 1 с.л. олио и оцет
• Замесва се меко тесто, като при доомесването се добавя бялото брашно и 2-3 с.л. олио
• Тестото се разделя на 2 топки, като всяка се разточва на кора с диаметър на тавата за печене (32 см)
• Плънката се приготвя като праз лука се нарязва на ситно. Задушава се за кратко с 1 с.л. олио и 2 с.л. вода овкусява се с чубрица (може да добавите и джоджен)
• Тавата се намазва с олио и се слага едната кора. Разстила се равномерно плънката и отгоре се слага другата кора
• Оформя се борд и се набожда с вилица. Може да се разреже и на порции
• Пече се на средна фурна, на 190 градуса, до готовност, около 35 мин
• Поднася се с кисело мляко и по желание с шарена сол

ryzhena banica praz 1
готова, изпечена, с хрупкава коричка

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории