Последни Рецепти
Последни Статии

Лозови сарми с кайма

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма, Ястия с месо

Добави към моето меню

Лозови сарми с кайма
рецепта за лозови сарми на свекърва ми, с кайма и много подправки.

30 лозови листа
1 морков
2 -3 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 с.л. олио
200 гр. ориз
1 домат
300 гр. кайма
щипка джоджен
3-4 стръка магданоз
черен пипер на вкус

* Лозовите листа се измиват, изрязват се дръжките им и се бланшират;
* Морковите, лукът и скилидките чесън се нарязват на ситно;
* Задушават се с олиото и малко вода и се добавя каймата, разбърква се и се добавя ориза. Долива се около 100 мл вода, колкото да набъбне ориза;
* Плънката се готви на слаб огъм докато ориза поеме вода и се добавят подправките и нарязания на ситно домат;
* Завиват се сарми от лозовите листа и се поставят в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие сармите, а отгоре се притискат с чиния;
* Варят се около 40 мин.

Може да се приготвят в тавичка и да се изпекат във фурна – въпрос на вкус.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории