Последни Рецепти
Последни Статии

Любимите храни на дамите

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Жените са специални! Те имат особени изисквания, които да ги държат фокусирани. Жените искат да получават внимание не само на 8 март, но и през всеки останал ден от годината. Не е тайна, че нежния пол има особена слабост към шоколада и сладките изделия. Ето кои са храните, към които жените имат афинитет, подбрани от foodpanda.

Паста – Италия, паста, вино, романтика..Това е всичко, за което всяка дама мечтае. Ето защо яденето на италианска паста прави жените толкова щастливи.

Морски дарове – Свързват се с лятото, слънцето, морето, а както знаем слабият пол има особено отношение към топлите месеци. Освен това, морската храна е полезна и подходяща за всяка диета.

Ядки – През последните години се наблюдава засилена консумация на ядки и семена, особено при жените. Това се дължи на полезните свойства, които имат и налагането им като здравословна храна – орехи, бадеми, лешници, кашу, от семената – сусам, слънчогледови и тиквени – всеки ден по малко.
nuts pix 2

Ризото – Оризът се приготвя лесно и бързо, освен това е много вкусен. Това е причината и дамите да залагат на вкусно ризото, поднесено с хубава чаша вино. И в колко много варианти може да бъде приготвено.

Сьомга – Не е тайна, че сьомгата има редица полезни свойства, които помагат да бъдем красиви и здрави. Омега 3 мазнините имат благоприятни действия върху косата и кожата. В случая сьомга е и като обобщение на риба, на мазна риба – трудно се избира риба в нашите магазини, а препоръките за здравословно хранене са 2 пъти в седмицата – риба.

shokolad pix
Шоколад – На нежния пол е необходим серотонин ежедневно. Какъв по-добър начин да го набавиш, от парче шоколад. Сладкото изкушение е верен приятел на дамите при депресия, при весели състояния, при събирания с хора, при наличието на сложен казус и в много други моменти. Избирайте качествен черен шоколад. Количеството не е толкова важно, може да бъде и 20 г шоколад, но добър. Използвайте и какао на ядки, добавяйте натрошено какао (сурово какао, изсушено и натрошено, след като е отстранена външната обвивка на зърната) към десерти, които приготвяте, енергийни барчета, а защо не и да приготвите домашен шоколад.
shokolad kakao

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории