Баница с праз и сирене
Добави към моето меню
Баница с праз, сирене, яйца и готови кори
рецепта класика в българската национална кухня – много вкусно, лесно за приготвяне и полезно
1 пакет кори за баница
4 яйца
300 гр краве сирене
2-3 стръка праз лук
2 с.л. олио
щипка джоджен
щипка чубрица
* Стръковете праз се нарязват на тънки шайби;
* В тенджера се загрява 1 с.л. олио и се добавя нарязания праз. Разбърква се и се овкусява с джоджен и чубрица на вкус;
* Когато праза се задуши се отстранява от огъня и се добавят 3 от яйцата и намачканото с вилица сирене;
* Тава за печене се намазва с 1 с.л. олио и се слагат на кръст две от корите. Поръсва се с част от плънката и се слагат две кори. Редува се до свършване на продуктите като се завъшва с кори;
* Останалото яйце се разбива и с него се залива баницата;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, до готовност, около 40-45 мин.