Последни Рецепти
Последни Статии

Млечният път на България през вековете

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: национален събор „Млечният път на България през вековете“
Къде: град Луковит
Кога: 6,7 и 8-ми септември 2018 г.

На 6,7 и 8-ми септември в град Луковит ще се проведе третото издание на Националния събор „Млечният път на България през вековете“.

lukovit festival 2

Той се организира от Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.
Млекопреработватели, мекопроизводители, производители на закваски, машини, хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни, ще покажат на събора своите продукти, които посетителите ще могат да вкусят и да им се насладят.

В третия национален събор „Млечният път на България през вековете“ участват 40 млекопроизводители и преработватели. Подписка за приемане на наредба, с която се забранява използването на растителни мазнини при производството на млечни продукти стартира на събора.

lukovit festival 6

На 7 септември – кулинарни акценти
„Детски млечни вкусотии“ – кулинарна школа за деца
– Трети кулинарен конкурс „Млечният вкус“ за ястия с мляко и млечни продукти – изложба на ястията, оценяване и награждаване – ще бъдат представени ястия с мляко и млечни продукти от региона на Луковит.

milk store lukovit festival

По време на събора млекопреработватели, млекопроизводители, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат своите продукти, които посетителите ще могат да опитат.
В специална демонстрационна зона фирми от млекопреработвателния бранш ще демонстрират как се прави кисело мляко в йогуртиера и в домашни условия, как се събира сено и как се доят овце.
По време на конференция ще бъде обсъдено бъдещето на млечния сектор и неговите проблеми.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории