Последни Рецепти
Последни Статии

Правила за бизнес обед

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Храната сплотява хората и ги обезоръжава от враждебност. Още в древни времена преговори са се водили край добре подготвени трапези, а гостоприемството и личните отношения са се определяли от подготовката на домакина.

В днешния бизнес свят обядът остава водещ момент за комуникация. По време на него има някои неписани правила, които трябва да спазваме. Както и тънкости на поведението.

Кое прави успешен един бизнес обяд?
Отговор на този въпрос дава Матю Сойерс в Inc.com, пише manager.bg.

lunch business pix

1. Закуска, обяд, вечеря и кафе.
Нека стане ясно, че обядът не е на обяд. В днешното ежедневие един обяд може да се проведе в 12, 15 или 16 ч. в зависимост от това кога е най-удобно на двете страни.

2. Програма и цел.
Често, когато храната влезе в уравнението, хората забравят за целта на срещата. Независимо от наличието на храна, единият трябва винаги да помни една проста истина за бизнес обяда: Това е точно като всяка друга среща. Така че, когато присъствате на бизнес обяд, трябва да имате в ума си ясен дневен ред за това, което вие искате да обсъдите и да постигнете.

3. Това е просто бизнес, нищо лично.
Храната предизвиква чувство на комфорт. А когато ни е удобно, можем да изгубим фокуса върху нашата цел и да се отпуснем до точката, където изпадаме в една по-лична позиция…

4. Без алкохол.
Нищо не подкопава доверието по-бързо отколкото питие в средата на деня. Отминаха дните на обяда с две мартинита. От вас се очаква да бъдете отговорни. Пиенето пречи на способностите.

5. Следете маниерите си.
Били ли сте някога на обяд с човек, чиито маниери са като тези на пещерен човек? Може би той е продължавал да говори, докато дъвче храната или да взима от вашата чиния? Всичко това прави лошо впечатление. Ако сте загрижени за правилния етикет, запознайте се с него.

6. Качеството на разговорите.
Никой не обича човекът срещу него да говори постоянно за себе си. Трябва да изслушвате отсрещната страна и да намерите общи теми, които да са интересни.

Защо харчим повече в ресторант

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории