Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета април 2015

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета април 2015
Април. Началото на пролетта. Усеща се промяната – всичко става в цвят и в мамещо зелено. Променя се начина на хранене. Народът ни е казал „Да се хванем за зелено!“ На трапезата ни има рецепти приготвени със спанак, коприва, лопуш, киселец, много зелени салати, зелен чесън и лук, първите репички и ягоди, първите ягоди, които ни мамят с аромата си като влезем в магазина. Някак естествено тлъстите меса и тестените отстъпват пред тази зелена свежест.
Пролетни рецепти на нашата трапеза

През 2015 г. април е месец на големи очаквания – раззеленяването на природата,възкръсването на живота, големите празници – Цветница и Великден.
Дори прогнозата за времето за Цветница да говори за сняг, много по-важно е да запазим доброто настроение и отношенията с най-близките ни хора. Да бъде празник, време, което да ни накара да се чувстваме по-особено, да ни е хубаво, да бъдем по-добри, да създаваме красота с подготовката за Цветница и Великден.
И в такова време някак всичко се получава неусетно, дори и отслабването. Такова време е пролетта че ни се иска да започнем пролетта на чисто, от това да изчистим прозорците, до букета с лалета и нарциси, до това да се разделим с някой и друг килограм качен през зимата. И в това отношение си имаме един проверен помощник – Лунната диета.

пълнолуние
Пълнолуние, снимка Д.Русева

Фази на луната април 2015 г.
04 април 2015 – 15:06:52 ч. – пълнолуние
12 април 2015 – 06:45:38 ч. – последна четвърт
18 април 2015 – 21:57:59 ч. – новолуние
26 април 2015 – 02:56:25 ч. – първа четвърт

И тук има едно съвпадение на дати, което ще ни накара да се замислим. На 4 април е Лазаровден, Цветница е на 5 април. И ако за пълнолунието няма проблем да бъдем на вода, на билков чай и прясно изцеден сок за 24 часа, то на 12 април е Великден. Това, което може да се направи е да бъде един ден преди това, тогава е Страстната седмица.
Пожелаваме ви един цветен месец, с красиви емоции, подготовка за празниците и веселото им прекарване. С желание, балансирано хранене и активно движение ще бъдем във форма и по-здрави. И не забравяйте да се усмихвате. Не е тайна, че мъжете по-привлекателни са веселите и усмихнати жени.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории