Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета август 2015

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета август 2015
Времето през август: Идеално за море! И за планина!

И ни се иска да е ваканция, да се радваме на всеки ден от лятото, да посрещаме изгреви, да се къпем в морето, да изкачваме нови върхове и вятърът да играе в косите си. Навярно колкото хора има и толкова представи за добре прекараната отпуска има. Това, което е общо е хубавото време – август обещава да бъде такъв. И да сме здрави, да се чувстваме добре в нашето тяло.
За да се чувстваме комфортно в своето тяло имаме един верен помощник – Лунната диета. За разлика от многото диети, които може да се окажат опасни или да водят до йо йо ефект, това не е диета, а е по-скоро един ден за детоксикация в седмицата, като се следват принципите на здравословното хранене. Като следваме фазите на Луната всяка седмица имаме един такъв ден, когато разтоварваме организма си от токсините, които се натрупват е него.

пълнолуние
Пълнолуние, много красива Луна

Лунни фази август 2015 г.
07 август 2015 – 05:03:50 ч. – последна четвърт
14 август 2015 – 17:54:40 ч. – новолуние
22 август 2015 – 22:32:16 ч. – първа четвърт
29 август 2015 – 21:36:17 ч. – пълнолуние

Как се спазва Лунната диета? В продължение на 24 часа, които започват с настъпването на съответната лунна фаза се пие само вода, билков чай и прясно изцеден сок от плодове и зеленчуци. Кафето, ако не можете без него, се ограничете до едно сутрин. Според Лидия Ковачева, когато човек трябва да влезе във форма трябва да приема около 800 г плодове на ден.
През август има изобилие от свежи плодове – праскови, нектарини, сини сливи, пъпеш, диня. Може да добавяте и зеленчуци – домати, краставици, магданоз, целина, моркови, червено цвекло. Чай билков, използвайте хубавото време и се разходете сред природата ще може да си наберете букет от билки – кантарион, риган, мащерка, бял равнец – има ги почти на всяка поляна, а с няколко стръка ще си приготвите чай, който може да повлияе добре и на тялото ви.

Консумирането на повече течности по време на лунната диета стимулира бъбречната дейност, което от своя страна има детоксикиращ ефект и спомага не само да изхвърлите ненужните течности и токсини, но засилва имунната система.
Според специалисти лунната диета е подходящ начин за започването на друга здравословна диета

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории