Последни Рецепти
Последни Статии

Кашкавалки с мая

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Кашкавалки с мая
Какво по-вкусно от домашно приготвена закуска рано сутрин? Като с тези кашкавалки, които връщат в детството и са толкова вкусни

Кашкавалки
Рецепта и снимка Валентина Кисьова

Продукти:
500 г брашно
200 мл топло прясно мляко
2 яйца / единият жълтък се отделя за намазване/
20 г прясна мая
60 мл олио
1 с.л. мед или захар
2 ч.л. сол
60 г разтопено масло за намазване
250 г кашкавал

Начин на приготвяне:
• Маята с меда /захарта/ се разтваря в топлото прясно мляко и се изчаква за кратко да се активира, след което се добавят останалите продукти и брашното на части, обърквайки енергично, а после и омесвайки до меко и гладко тесто, което се покрива и оставя на топло да втасва, докато се удвои.
• Втасало тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 0, 5 – 1 см, която се намазва с разтопеното масло и поръсва с настъргания кашкавал.
• Завива се на руло и се реже на охлювчета с ширина около 2, 5 – 3 см, които се редят в тава, покрита с хартия за печене.
• Мажат се с размит с капки вода, прясно мляко или олио жълтък и се оставят за около 30 минути да се отпуснат.
• Пекат се, като се поставят в незагрята фурна, в началото на 170 , а след това на 180 градуса.

Кашкавалки 1
Може да ви хареса и тази рецепта Кашкавалки
Източник: http://zahorataipizite.blogspot.com/2015/03/blog-post_15.html

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории