Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета август 2018

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Ако има нещо, което искаме да се случи това лято е да има лято. Август е най-топлия, най-отпускарския месец и е крайно време този дъжд да спре и да бъде топло.
Lятото е тук, може да е по-мокро и по-хладно, отколкото ни се иска, но е лято и трябва да се радваме на всеки ден. За да остават цветни спомени, да бъдем здрави и да ставаме по-добри.

Август е месец в който има изобилие от плодове и зеленчуци – праскови, нектарини, дини, пъпеш, сини сливи, в градината има домати, краставици, тиквички, зелени подправки, зелен боб и менюто ни става по-богато, по-цветно, по-богато на свежи продукти и на по-малко месо и хляб.

Лятото е най-подходящия период, за да влезем във форма. Изобилието от свежи продукти, дългите слънчеви дни, интересните топли вечери, възможностите за повече активно движение, време сред прородата и спорт – това са все възможности, които ни помагат да постигнем и да поддържаме желаната фогура.

За да се чувстваме комфортно в своето тяло имаме един верен помощник – Лунната диета – един ден за детоксикация в седмицата, като се следват принципите на балансираното хранене.
Като следваме фазите на Луната всяка седмица имаме един такъв ден, когато разтоварваме организма си от токсините, които се натрупват в него.

moon diana ruseva

Фази на луната през август 2018:
4 август 2018 – 21:19:13 ч. – последна четвърт
11 август 2018 – 12:58:49 ч. – новолуние
18 август 2018 – 10:49:47 ч. – първа четвърт
26 август 2018 – 14:57:26 ч. – пълнолуние

Какво е необходимо да се направи? Когато започва дадена лунна фаза в продължение на 24 (или 72 часа – само веднъж в месеца) се приема само вода, билков чай или прясно изцеден сок, ако усетите слабост, може да хапнете един плод или свежа салата.

По време на пълнолуние е препоръчително да се консумира много вода, за да може по-лесно да се елиминират излишните течности от организма. Също така е добре да си приготвяте и билков чай. Разрешени са още:
– гъби и всички други зеленчуци без картофи
– плодове и особено ананас
– зеленчукови и плодови сокове
– растително масло – студено пресовани
– зърнени и млечни продукти

По време на новолуние включете в храненето си повече зеленчуци. Те подпомагат активното разграждане на мазнините, премахват токсините, подобряват метаболитните процеси в организма.
По време на новолуние се хранете със зеленчуци, плодове, зеленчуков бульон. Много е важно да не консумирате консервирани плодове и сокове, зеленчуците да са свежи или приготвени на пара. Бульоните трябва да са домашно приготвени.
Последна четвърт: Препоръчва се да консумирате само вода, чай, прясно изцедени сокове.
Първа четвърт на Луната: Тялото ви се нуждае от повече енергия, затова включете в менюто си повече свежи плодове и зеленчуци и пийте много вода и зелен или предпочитан от вас билков чай.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории