Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета август 2019

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Август е лято! най-топлия, най-отпускарския месец.
Август е месец в който има изобилие от плодове и зеленчуци – праскови, нектарини, дини, пъпеш, сини сливи, в градината има домати, краставици, тиквички, зелени подправки, зелен боб и менюто ни става по-богато, по-цветно, по-богато на свежи продукти и на по-малко месо и хляб.

Лятото е най-подходящия период, за да влезем във форма. Изобилието от свежи продукти, дългите слънчеви дни, дългите топли вечери, възможностите за повече активно движение, време сред природата и спорт – това са все възможности, които ни помагат да постигнем и да поддържаме желаната фигура.
Лятото е най-подходящото време да бъдем на диета за отслабване!

За да се чувстваме комфортно в своето тяло имаме един верен помощник – Лунната диета – един ден за детоксикация в седмицата, като се следват принципите на балансираното хранене през останалото време, с по-малко преработени храни, като се следват принципите на чистото хранене с повече сезонни и местни храни и по-малко преработка през останалото време.
Като следваме фазите на Луната всяка седмица имаме един такъв ден, когато разтоварваме организма си от токсините, които се натрупват в него.

moon diana ruseva
Фази на Луната Август 2019:
1 август 2019 06:12:54 ч. – новолуние
7 август 2019 20:32:08 ч. – първа четвърт
15 август 2019 15:30:30 ч. – пълнолуние
23 август 2019 17:57:20 ч. – последна четвърт
30 август 2019 13:38:10 ч. – новолуние

Какво трябва да знаем за Лунната диета?
Когато започва дадена лунна фаза в продължение на 24 (или 72 часа – само веднъж в месеца) се приема само вода, билков чай или прясно изцеден сок, ако усетите слабост, може да хапнете един плод или свежа салата.

По време на пълнолуние е препоръчително да се консумира много вода, за да може по-лесно да се елиминират излишните течности от организма. Също така е добре да си приготвяте и билков чай. Разрешени са още:
– гъби и всички други зеленчуци без картофи
– плодове и особено ананас
– зеленчукови и плодови сокове
– растително масло – студено пресовани

По време на новолуние включете в храненето си повече зеленчуци. Те подпомагат активното разграждане на мазнините, премахват токсините, подобряват метаболитните процеси в организма. Хранете се със зеленчуци, плодове, зеленчуков бульон. Много е важно да не консумирате консервирани плодове и сокове, зеленчуците да са свежи или приготвени на пара. Бульоните трябва да са домашно приготвени.

Последна четвърт: Препоръчва се да консумирате само вода, чай, прясно изцедени сокове.
Първа четвърт на Луната: Тялото ви се нуждае от повече енергия, затова включете в менюто си повече свежи плодове и зеленчуци и пийте много вода и зелен или предпочитан от вас билков чай.

Времето през август 2019
zinnia pix 3
Пожелаваме ви един слънчев месец с много красиви моменти и преживявания!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории