Сладкиш Деспасито
Добави към моето меню
Лятото на 2017 г. имаше един безспорен хит – една песен Despacito.
Предлагаме ви един сладкиш от Испания, който носи това име. Hatice Aliosman ни представя рецептата за този сладкиш с достъпни продукти, който може да се превърне в кулинарен хит.
Продукти:
За блата:
3 яйца
125 г захар
200 г брашно
2 с.л. какао
1 ванилия
5 г бакпулвер
Сироп:
100 мл прясно мляко
1 с.л. какао
Крем:
400 мл сметана
300 г шоколад, може 150 г черен и 150 г млечен
Начин на приготвяне:
* Приготвя се блата като яйцата се разбиват със захарта до гъста смес. Добавят се пресятото брашно, какао, бакпулвер.
* Сместа се изсипва в тава с диаметър 20 см. Пече се на средна фурна, предварително загрята на 170 градуса.
* Проверява се с клечка дали е готово.
* След като е опечен кекса, се полива със сироп от половин чаша прясно мляко и 1 чаена лъжичка какао.и се оставя да изстине напълно.
* През това време се приготвя крема от 400 мл сметана и 300 г шоколад. Сметаната се загрява, пуска се шоколада да се стопи и като изстине в хладилника се разбива с миксер.
* Нанася се върху кекса и в хладилника една нощ,отгоре се украсява по желание.