Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета декември 2015 г.

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета декември 2015 г.
Декември е! времето на коледната магия, на очакването, на семейните празници, на новото начало, на вечерите у дома със семейството.
Декември е изпълнен с празници за които се иска планиране, както на времето, на бюджета, на избора на подаръци, така и на менюто. През декември домът е мястото където събира семейството около трапезата. Както на менюто, така и на движение, защото ако не го направим рискуваме по празниците да се отпуснем и неусетно да качим някой и друг килограм. Иска се и движение за да бъдем в добра форма и настроение.
Имаме един проверен помощник – Лунната диета. Това означава, че с настъпването на лунната фаза в продължение на 24 часа приемаме само билков чай, вода и прясно изцеден сок. През декември това е времето на цитрусовите плодове – портокали, мандарини, грейпфрути, може да приготвим фреш като добавим ябълки, круша, парче целина, червено цвекло или киви и ще имаме вкусна и питателна храна. Ако не сте любител на фрешовете може да ядете плодовете цели, така те съдържат и фибри. Но мазнини, захар, мляко, както и твърди храни не са разрешени.

пълнолуние
Лунната диета е един от най-лесните начини, който ни помага да поддържаме желаната фигура или да отслабнем с 1-2 кг на месец. Това означава един ден в седмицата като се следват лунните фази да правим ден на детоксикация.

Лунни фази декември 2015 г.
03.12. 2015 г. – 09:42 ч. – последна четвърт
11.12. 2015 г. – 12: 59 ч. – новолуние
18.12. 2015 г. – 17: 09 ч. – първа четвърт
25.12. 2015 г. – 13: 57 ч. – пълнолуние

Как да следваме лунната диета?
По време на лунните фази 24 часа или 72 часа не се приемат твърди храни, началото е часът в който започва лунната фаза.. Консумира се вода, чай, прясно изцеден сок. По време на новолуние и последна четвърт, се разрешава приема на бистри зеленчукови бульони, купичка плодова или зеленчукова салата.
Забранени са подправки, захар и мед. Ако спазвате стриктно режима и след това контролирате приема на лакомства, не само ще задържите постигнатите резултати, но ще се чувствате много по-леки и енергични.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории