Охлювчета от тесто с колбас
Добави към моето меню
Охлювчета от тесто с колбас
Вкусни Охлювчета от тесто с колбас и кашкавал – апетитна идея за закуска в почивен ден
Рецепта споделена от Снежана Костова
Продукти:
600г брашно,
60 мл зехтин,
280 мл топло прясно мляко,
1 с.л. захар,
1 яйце,
20 г мая или 1 пакетче суха
1 супена лъжица сол.
За плънката
200 г колбас
200 г кашкавал или моцарела
Начин на приготвяне:
• От продуктите се замесва гладко нелепнещо тесто и се оставя да втаса.
• Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора и се оформя по този начин:
• Охлювчетата се пекат на средна фурна на 200 градуса до готовност.