Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета декември 2019

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Декември е студ и домашен уют. Липов чай с мед и лимон. Кори от портокали, сложени върху печката с дърва. Мандарини. Светлина от свещи. Греяно червено вино. Топла супа. И филм.
Вълнен шал и дебели чорапи. Голямо яке и обувки с грайфер.
Първи сняг.
Внимание и мисъл към най-любимите ти хора. И споделена топлина.
Скърцащи стъпки в снега, когато се прибираш към дома.
Коледни светлини… в очакване, когато семейството ще се събере.

И толкова много празници. А празниците са свързани с повече вкусна храна и почивка. И по-малко движение. Оправданието е студът. Иска се желание и да преодолееш тази бариера и да излезеш навън, в парка, в планината… Затова заложете на фитнеса, на танците и на разходките. На йога или на някоя BURN програма, йогалетис, fitball… изборът е голям.

И имаме един проверен помощник – Лунната диета.
24 часа на вода, билков чай без захар, прясно изцеден сок от плодове или зеленчуци и ако огладнеем бистра зеленчукова супа. Не се консумират твърди храни, алкохол, напитки със захар, млечни продукти. Препоръчва се фреша да е свежо приготвени, тъй като ще осигури на тялото важни витамини и минерали.
Започваме с настъпване на лунната фаза. Може разбира се да изберем и един ден от седмицата, например сряда, но да бъде всяка сряда от месеца. Като следваме лунната диета, можем да се разделим с 1 до 3 килограма от телесното си тегло. Важно е след приключването на съответната лунна фаза да продължим да се храним с по-леки и здравословни храни. Ако успеем да се храним разумно до следващата фаза на Луната от диетата ще постигнем добри резултати.

moon diana ruseva

Фази на Луната декември 2017:
4.12.2019 г. – 08:54 часа – първа четвърт
12.12.2019 г. – 07:52 часа – пълнолуние
19.12.2019 г. – 06:20 часа – последна четвърт
26.12.2019 г. – 07:31 часа – новолуние

Как да не напълнеем през декември. И да изкараме по-здравословно празниците

Като се отнасяме разумно към храната като количество, качество, като включваме повече плодове и зеленчуци, повече движение. Без излишни емоции и нерви, без отпускане и оправдания със студа, без да се навличаме в няколко ката дрехи, без да сме преяли, а може би и прекалили с алкохола на някое събиране. И като си носим стегнатите дънки. Облечени като лукчо, но не е с широки, безформени дрехи.

Празници са, време, което да прекараме с близките си хора, с които ни събират общите спомени и преживявания, а храната е нещо, което е необходимо и може да бъде преживяване избора на продуктите, приготвянето й и разговорите край празничната маса след това.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории